FYSISK TRÄNING
- så att din kropp får en ärlig chans -
- Utveckling och spridning av kunskap och förmåga -

Senast uppdaterad: 2016-12-30

Att man "bör" träna är sällan en bra motivationsfaktor.

Om träningen känns som ett tvång eller om det i första hand är yttre påverkan som gör att du funderar på att (börja) träna (mer) så kommer du förmodligen att få svårt att hålla intresset uppe i längden.

Snarare bör du fundera på vad det är du vill uppnå eller kunna göra, och sedan se träningen som ett medel att komma dit.

Det finns många anledningar till varför du skulle vilja fysträna. Det kan vara

Ta en titt på figuren till höger. Den är tänkt att visa hela spektrat av nivåer för fysisk träning. Reflektera över vilken träningsnivå du befinner dig på nu och vilken som känns relevant att ta dig upp till i förhållande till vad du vill åstadkomma med din träning.

Tycker du att träning är en trevlig och stimulerande sysselsättning, och vill klättra så högt det går, helt enkelt bara för att du vill och kan?

Eller ser du träningen mer som ett medel för att kunna uppnå eller klara av något annat i ditt liv, och vill därför inte klättra högre än nödvändigt för att nå dit men inte längre?

Eller tillhör du den (stora) skara som inte ser något direkt behov av träning överhuvudtaget, men som ändå nånstans tänker att det nog vore nyttigt för hälsan i allmänhet?

Oavsett vilket är det en bra idé att också ställa kontrollfrågan "har jag vilja och möjlighet att träna i den omfattning som krävs för att åstadkomma detta?" Utmanande mål är bra, men orealistiskt höga mål kommer förr eller senare att skjuta motivationen i sank.

 

Resterande delar av denna sida har jag för närvarande tagit bort för omarbetning.
Jag var helt enkelt inte nöjd med nivån på innehållet och kommer att skriva om sidan i sin helhet.
Detta kommer att ta ett tag, ber om ursäkt för detta.
Välkommen tillbaks vid ett senare tillfälle.

Mail: jorgen@arnwulf.se Tfn: 070-33 77 481 Adress: Tågarp Dalagård, 272 93 TOMMARP