FYSISK TRÄNING
- så att din kropp får en ärlig chans -
- Utveckling och spridning av kunskap och förmåga -

Senast uppdaterad: 2016-12-23

TRÄNINGSKUNSKAP

På de underliggande sidorna får du lite fakta och information om träning. Syftet med detta är att du som tränar ska få en möjlighet att själv läsa på om ämnet eftersom vi sällan hinner gå in särskilt djupt på de bakomliggande teorierna under träningspassen.
Jag tror att det kan vara bra för din motivationen att ha lite extra kunskap om varför träningen är upplagd som den är. Genom att inte bara veta "vad" utan även lite om "varför" tror jag också att du kan genomföra dina självständiga träningspass på ett bättre sätt.

Min ambition är inte att skriva en fullständig "träningshandbok", utan snarare att ta upp ett urval av teoretiska aspekter på en detaljnivå som jag tycker är en lagom komplettering till det vi kommer att göra under träningspassen.
Jag kommer efterhand att komplettera med ytterligare referenser för att säkerställa att det jag säger har en rimlig (vetenskaplig) förankring, men i nuläget har jag inte kommit särskilt långt på den fronten tyvärr.

Följande sidor ger en liten fördjupning i ämnet "träningskunskap":

Dessutom finns det några olika fördjupningstexter som dyker upp i form av pop-up-fönster via länkar lite här och var på sidorna där jag anser dem relevanta. Här följer en sammanfattande länklista över alla dessa texter:

Kommer så småningom...

Mail: jorgen@arnwulf.se Tfn: 070-33 77 481 Adress: Tågarp Dalagård, 272 93 TOMMARP